Over ViNotion

team3ViNotion is gespecialiseerd in intelligente beeldinterpretatie in video's voor het herkennen van objecten, met toepassingen in videobewaking en passantentelling. Deze autonome computersystemen zijn gebaseerd op video-analysetechnologie door patroonherkenning en “machine learning”. Naast standaardproducten ontwikkelt ViNotion maatwerkoplossingen. Deze worden aangeboden variërend van softwarebibliotheken, integreerbaar in bestaande systemen, tot complete systemen inclusief het hardware platform.

De innovatieve systemen in videobeeldinterpretatie van ViNotion kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen.

Geschiedenis

ViNotion is in maart 2007 opgericht als een spin-off van de Video Coding and Architectures groep, onderdeel van de Signal Processing Systems afdeling van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). ViNotion ontwikkelt software voor videobeeldinterpretatie en participeert in nationale en internationale projecten. ViNotion heeft belangrijke bouwblokken voor beeldanalyse ontwikkeld voor specifieke markten die zijn geoptimaliseerd voor gebruik in de verkeers- en passantentelsystemen. Voor het Research & Development programma werkt ViNotion nauw samen met de TU/e.

Missie 

Het ontwikkelen en vermarkten van high-tech innovaties met beeldanalyse technologie voor het creëren van waardevolle inzichten.

Visie

Wij bieden de meest uitgebreide informatie verkrijgbaar op de markt met gewaarborgde privacy. Hiermee creëren we inzicht voor elke situatie met personen en verkeer. In 2022 wordt ViSense gebruikt in de top 10 steden van Nederland en wereldwijd in minstens 10 landen.