Media aankondiging onderzoek slimme camera’s langs de snelweg

Vanaf 12 september gaat ViNotion met behulp van intelligente camera’s onderzoek doen om wegen veiliger te maken en doorstroming van verkeer te bevorderen. Voor dit doeleinde worden er twee camera’s geplaatst langs de A67 ter hoogte van Geldrop, welke worden gebruikt om de intelligentie van de camera’s te verbeteren.

Tijdens het onderzoek, dat een jaar duurt, worden opnames gemaakt van passerende voertuigen op de A67 ter hoogte van Geldrop. Door middel van het kenteken wordt voertuiginformatie verkregen vanuit de RDW database, zoals merk en model van het voertuig. Vervolgens worden de beelden direct geanonimiseerd door de kentekens onleesbaar te maken. De geanonimiseerde beelden worden beveiligd opgeslagen en zullen niet worden gepubliceerd of anderszins openbaar gemaakt worden. De kentekeninformatie wordt verder niet bewaard zodat de beelden niet meer gebruikt kunnen worden om personen en voertuigen te identificeren. De beelden worden tijdens het onderzoek gebruikt om een intelligent verkeersanalysesysteem te leren hoe verschillende typen voertuigen eruit zien.

Dit systeem kan vervolgens in de toekomst worden ingezet om automatisch onregelmatigheden te signaleren, zoals stilgevallen voertuigen, filevorming en afwijkingen in normaal verkeersgedrag. Ook kunnen in de toekomst verkeersinformatieborden hierdoor beter worden aangestuurd en hulpdiensten sneller worden gealarmeerd.

Voor vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met ViNotion B.V., Daalakkersweg 2-58, 5641 JA Eindhoven, Nederland. Meer informatie over hoe ViNotion met uw gegevens omgaat is te vinden op de Privacy Policy.