Passanten tellen: Oktoberfeesten Sittard

Het ViNotion passanten telsysteem is een geavanceerd cameragebaseerd telsysteem. Een belangrijke validatietest is uitgevoerd in samenwerking met de stad Sittard gedurende de Oktoberfeesten 2012. Gedurende dit zesdaagse bier- en muziekevenement, zijn mensen buiten geteld onder sterk wisselende weersomstandigheden in het stadscentrum. Vergeleken met cijfers via handtellingen, is de betrouwbaarheid van het ViNotion people counting systeem zeer hoog: >90% (voor de test zelfs meer dan 98%).

Alleen met betrouwbare gegevens kan informatie voor de juiste beslissing worden gegenereerd. Vanuit die visie ontwikkelden Mezuro, KeenVision en ViNotion een nieuwe generatie passantentelsystemen. Deze nieuwe generatie is niet alleen geschikt voor gebruik binnen, maar speciaal ontwikkeld voor meten onder moeilijke omstandigheden (zon, schaduw, regen, matige lichtomstandigheden, drukte).

Het people counting systeem werkt 24/7/365 en kan de basis vormen voor het beleid voor bijvoorbeeld gemeentes, politie, evenementorganisaties, aanbieders van buitenreclame en winkelcentra. Verder, is online aanpassing van beslissingen mogelijk door de “real-time” telgegevens.