Synthetische video’s als trainingsdata.

Artificiële Intelligentie en Video Content Analyse heeft ongekende mogelijkheden. ViNotion heeft als expert in dit speelveld al verschillende oplossingen ontwikkeld op basis van AI VCA. Denk hierbij aan spitsstrook optimalisatie, merk- en model herkenning, public safety monitoring en recentelijk de 1,5 meter social distancing metingen.

Echter, om een breed scala aan use cases te bedienen is het verkrijgen/realiseren van trainingsmateriaal essentieel. Met de huidige AVG/GDPR regelgeving is het opnemen en gebruik van projectdata gebonden aan strenge regels die wij als bedrijf toejuichen en waar we ons aan confirmeren. Echter brengt het ons ook bij de uitdaging hoe we aan goede trainingsdata geraken. Onze oplossing hiervoor is synthetische data, oftewel waarheidsgetrouwe simulatiebeelden.

Hiermee kunnen we elke gewenste verkeerssituatie nabootsen, zonder fysiek een camera langs de weg te installeren en afhankelijk te zijn van specifieke verkeerspatronen. Zo zorgen we dat onze ViSense software de hoogste nauwkeurigheid behoudt binnen ieder denkbaar verkeersscenario.