Telling van ViNotion tijdens RoboCup Eindhoven

ViNotion heeft succesvol de bezoekers geteld tijdens het Robocup evenement, eind juni in Eindhoven. Het doel van dit jaarlijkse evenement is: Bouw een voetbalspelende robot die eruit ziet als een mens en die kan winnen van de wereldkampioen in 2050. Voetbal blijkt ook hier een populair onderwerp; de RoboCup trok dit jaar maar liefst 40.000 bezoekers! Het team van de TU Eindhoven deed mee om hun titel van wereldkampioen 2013 te verdedigen.

Het tellen van de bezoekers levert de organisatie vele voordelen op. Uiteraard kan zo worden vastgesteld hoeveel mensen het evenement hebben bezocht, maar ook bijvoorbeeld welke route deze mensen hebben genomen. Nuttige informatie voor de toekomst, waarmee de logistiek kan worden verbeterd, de mensenstroom kan worden gecontroleerd en overpopulatie voorkomen. Daarnaast geeft het de organisatie de mogelijkheid om geschikte maatregelen te nemen zoals het openen van nieuwe ingangen of om mensen in andere richtingen te leiden. Natuurlijk zijn de sponsoren van het toernooi ook geïnteresseerd in de bezoekersaantallen van het evenement.

Het ViNotion People counting systeem is, in vergelijking tot andere telsystemen, volledig geschikt voor het accuraat tellen van mensen in een breed open gebied. Het is robuust voor gebruik binnen als buiten onder alle weersomstandigheden en lichtcondities. De service wordt 24/7 verleend, volledig automatisch gerapporteerd en maakt trendanalyses voor waardevolle operationele gegevens.