crowddynamics mysteryland
 • logo_visense_trafficdynamics_w115_wo_text_transparent

  ViSense CrowdDynamics

  Gebaseerd op

 • Tot 97% nauwkeurigheid

  Voertuig detectie en classificatie in video's

 • 500 automodellen

  Classificatie

Doorstroom van 60.000 Mysteryland bezoekers

Naast het tellen van de bezoekers heeft het camera telsysteem een grote rol gespeeld in de crowd management op Mysteryland. Mede met de gegevens van de camera heeft Crowdcom de mensenstroom geoptimaliseerd en zo voor een zo efficiënt en veilig verloop van het evenement gezorgd. 

Het terrein van Mysteryland is verdeeld in twee gescheiden gebieden, die door middel van een brug over de snelweg met elkaar verbonden zijn. De afgelopen jaren is gebleken dat deze verbindingsbrug een druk en lastig knelpunt is, met name aan het einde van de dag bij het verlaten van het terrein. In 2012 heeft het leegruimen hier wegens opstoppingen anderhalf uur geduurd.

ViNotion heeft met haar camera’s een grote bijdrage kunnen leveren aan het managen van dit punt. Gedurende de dag is via het camera telsysteem real-time gemeten hoeveel bezoekers zich in beide richtingen over de brug verplaatsen. Gebaseerd op deze live metingen heeft Crowdcom via een tweerichtingssysteem de doorstroom succesvol gedoseerd en aangepast aan de situatie. Dankzij deze constructie is de doorstroom op de brug met 200% verbeterd waardoor het leegruimen van het terrein werd verkort van anderhalf uur naar een half uur!

Benieuwd wat ViNotion voor u kan betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak en ontdek onze diensten.